Beoordeeld met een9.45 sterren

Specialisaties

Last van een zeurende knie, rugpijn of andere lichamelijke klachten? Deze (pijn)klachten kunnen wij vaak verhelpen met een bepaalde vorm van fysiotherapie. Hieronder leest u meer over onze fysiotherapie behandelingen en specialisaties.

behandeling manuele fysiotherapie

Manuele therapie

Last van een schouder of rug die vastzit? Met manuele therapie (methode SOMT / OMT / Cyriax), kunnen wij u helpen om snel bewegingsbeperkingen op te heffen. Ook zijn wij gespecialiseerd in de DAM methode. Bij deze ‘zachte’ methode is meer herhaling nodig, maar kan bij de meest kwetsbare gewrichten worden toegepast. Hierna wordt u geholpen oefeningen te doen om uw bewegingsvrijheid en stabiliteit te vergroten en behouden.

sportfysiotherapie oefening

Sportfysiotherapie

De kracht van onze sportfysiotherapeut is kennis van bewegingen die bij uw sport horen. Hij analyseert de manier waarop u beweegt en begrijpt wat dat betekent voor uw blessure. Zo krijgt u het beste advies, behandeling en bent u zo snel mogelijk weer op niveau. Door onze ervaring met zowel recreanten als topsporters, intensief contact met sportartsen en orthopeden, persoonlijke aandacht en sport specifieke training, is uw sportrevalidatie bij ons in veilige handen. 

Echografie

Echografie maakt het verschil tussen vermoeden en weten. Met echografie – een pijnloos en onschadelijk onderzoek – kunnen beschadigingen in pezen, banden en spieren, vocht in kapsels, slijtage in gewrichten en andere stoornissen worden ontdekt. Zodra duidelijk is hoeveel schade er is, geven wij u een persoonlijk advies over de beste behandeling.

Dry needling

Dry needling is een techniek waarbij een dun naaldje door de huid en spier direct in een triggerpoint wordt geprikt. Een triggerpoint is een verharde en pijnlijke plek in een spier, die de oorzaak kan zijn van pijnklachten. Omdat er geen vloeistof wordt geïnjecteerd, spreekt men van ‘dry needling’. Deze techniek kan goed helpen bij specifieke klachten. Vraag onze fysiotherapeuten voor een persoonlijk advies. 

Schoudernetwerk

Heeft u een Slijmbeursontsteking, een peesontsteking of een scheurtje in uw schouder? Met een echo van uw schouder maken wij een einde aan twijfel. Daarnaast zijn wij zijn lid van het Schoudernetwerk Groene Hart. In samenwerking met een orthopeed maken wij een behandelschema voor de beste behandeling van uw schouder.

medische training

Medische training

Bent u aan het herstellen van een operatie of heeft u last van een chronische ziekte? Wij helpen u graag. Wij hebben kennis van beperkingen, blessures en chronische ziektes. Samen met u maken we een verantwoord oefenprogramma zodat u met plezier en zelfstandig kunt bewegen en sporten.

Medical taping

Sporters zijn er vaak al bekend mee: de gekleurde tape die over kuiten, bovenbenen en armen is gelegd. Medical Taping is enorm veelzijdig en kan helpen bij het verbeteren van een ‘verkeerde’ houding en het verminderen van zwellingen en pijn. Vraag onze fysiotherapeuten naar alle mogelijkheden van medical taping.

Kaakklachten

Fysiotherapie Kaakklachten

U denkt er wellicht niet meteen over na, maar bij blijvende pijnklachten na een tandarts bezoek kan de oorzaak van de pijn in het kaakgewricht liggen. Ook bij een knappend kaakgewricht of problemen met openen of sluiten van de mond is door fysiotherapie vaak veel op te lossen.

Fysiotherapie bij bekkenklachten

Met Bekkenbodem fysiotherapie kunnen problemen in de buik, de lage rug, het bekken en de bekkenbodem worden verholpen.

Stress ontspanningstherapie

Stress op uw werk of in uw relatie zorgt vaak voor lichamelijke klachten. Zo is nekpijn vaak te verklaren door een gespannen houding of ademhaling. Door ontspanningsoefeningen of ademtherapie kunt u de spanning verminderen en bijvoorbeeld hyperventilatie klachten te verhelpen

Gezonder ouder worden

Gezond ouder worden? Om goed te bewegen zijn kracht, lenigheid en stabiliteit nodig. Wij helpen u op een verantwoorde manier te werken aan een fit lichaam. Ook bij chronische ziektes of klachten helpen wij u actief te blijven en voorkomen wij bijvoorbeeld heup- of knieoperaties.

fysiotherapie aan huis

Behandeling aan huis

Bent u niet in staat bent om naar de praktijk te komen? Behandeling van de fysiotherapeut aan huis behoort tot de mogelijkheden als u lichamelijk niet kunt langskomen. Bel onze praktijk voor meer informatie.

Fysiotherapie bij duizeligheid

Om uw evenwicht te bewaren en houding aan te passen krijgt uw lichaam informatie van het evenwichtsorgaan, ogen, spieren en pezen. Als die verschillende soorten informatie niet overeenkomen kunt u duizeligheid ervaren. 

Onze fysiotherapeuten kunnen u helpen van de duizeligheid af te komen. De behandeling bestaat vaak uit een combinatie van mobilisatie technieken van de nek, oefeningen voor thuis en ‘bevrijdingsmanoeuvres’.

Vliegwiel training

Vliegwieltraining is een trainingsmethode waarbij het vliegwiel (een touw draaiend om een as) in beweging moet worden gezet. Trainen met het vliegwiel geeft een weerstand in beide richtingen van de oefening, zowel het aanzetten als het remmen en het coördineren van de beweging geeft een trainingseffect. Gebleken is dat dit een positief effect heeft spiergroei en herstel van spieren en pezen.

Logopedie & Podotherapie

FysioMotiv heeft op beide locaties inpandig een samenwerking met podotherapie en logopedie.

Logopediepraktijk Het praatlokaal
Locatie Zevenhuizen

Rondom Podotherapeuten 
Locatie Zevenhuizen

Hallux Podotherapie 
Locatie Nieuwerkerk ad IJssel 

Zoekt u een specifieke vorm van fysiotherapie?

Bel of vul ons contactformulier in dan kijken we samen of voor uw klacht een passende oplossing is.

Ervaringen van patiënten

Beoordeeld met 5/5

“Probleem opgelost en ik hoef niet meer terug”
Binnen het uur van de huisarts, naar de fysio, incl echo, analyse en behandeling. Probleem opgelost en ik hoef niet meer terug te komen. En dat na een jaar van steeds terugkerende klachten. Dik tevreden.
Lisette (google)

Beoordeeld met 5/5

“Gerichte op snelle en gezonde uitstroom”
Goede en passende behandeling door Wouter. Niet gericht om zo lang mogelijk in behandeling te blijven, maar gericht op snelle en gezonde uitstroom!
Ruud Kuiper (google)

Afspraak maken?