SPECIALISATIES

 

Snel op de fiets een boodschap halen, soepel door het verkeer manoeuvreren, in huis even een plintje schilderen. Fietsen, lopen, bukken... u denkt er eigenlijk niet bij na. Totdat u last krijgt van een zeurende knie, pijn in uw rug of andere lichamelijke klachten.

 

Dit soort klachten kunnen vaak verholpen worden door een bepaalde vorm van fysiotherapie. Wij zijn breed geschoold en kunnen u persoonlijk adviseren en begeleiden bij het herstel van uw klacht(en).

 

Toch benieuwd welke specialisaties FyioMotiv allemaal in huis heeft? U vindt ze hieronder.

MANUELE THERAPIE

 

Pijn belemmert het normale bewegen. Wij helpen u pijnvrij te bewegen. Met manuele therapie (methode SOMT / OMT / Cyriax), kunnen wij u in een zeer kort tijdsbestek helpen een bewegingsbeperking op te heffen. Een andere manier van manuele therapie is de DAM methode. Deze zachte methode heeft vaak wat meer herhaling nodig, maar kan zelfs bij de meest kwetsbare gewrichten toegepast worden.

Hierna wordt u geholpen oefeningen te doen om de bewegingsvrijheid en stabiliteit te vergroten en behouden.

SPORTFYSIOTHERAPIE

 

De kracht van uw sportfysiotherapeut is zijn kennis van bewegingen die bij uw sport horen. Hierdoor kan hij de manier waarop u beweegt analyseren en begrijpen wat dat betekent voor uw blessure. Zo krijgt u het beste advies, een top behandeling, en bent u zo snel mogelijk weer op niveau. Door onze ervaring met topsporters, intensief contact met sportartsen en orthopeden, persoonlijke aandacht en sport specifieke training, is uw sportrevalidatie bij ons in veilige handen. Top sporter of recreant? Met FysioMotiv bent u het beste af!

ECHOGRAFIE

 

Echografie maakt het verschil tussen vermoeden en weten. Door Echografie - een pijnloos en onschadelijk onderzoek - kunnen beschadigingen in pezen, banden en spieren, vocht in kapsels, slijtage in gewrichten en andere stoornissen worden ontdekt.

 

Zodra duidelijk is hoeveel schade er is, kan er een verantwoord advies gegeven worden over de beste behandeling.

DRY NEEDLING

 

Dry needling is een techniek waarbij een dun naaldje door de huid en spier direct in een triggerpoint wordt geprikt. Zo’n triggerpoint is een zeer plaatselijke verharde en pijnlijke plek in een spier, die de oorzaak kan zijn van pijnklachten. Deze klachten kunnen direct bij het triggerpoint of op enige afstand worden gevoeld. Omdat er geen vloeistof wordt geïnjecteerd, spreekt men van ‘dry needling’. Deze techniek kan helpen bij een specifieke klacht. Vraag onze fysiotherapeuten voor de mogelijkheden. 

MEDISCHE TRAINING

 

U wilt graag vrij bewegen, maar u heeft een beperking die dit moeilijk maakt? Wij helpen u graag.

 

Wij hebben kennis van beperkingen, blessures en chronische ziektes. Samen met u kunnen we een verantwoord oefenprogramma maken wat werkt naar plezierig en zelfstandig bewegen en sporten.

 

Ons beweegt wat u beperkt.

SCHOUDERNETWERK

 

Heeft u een Slijmbeursontsteking in uw schouder? Of is het een peesontsteking? Of misschien toch een scheurtje? Wij maken een echo van uw schouder en maken daarmee een einde aan de twijfel.

 

Wij zijn lid van het Schoudernetwerk Groene Hart waar optimale samenwerking tussen orthopeed en fysiotherapeut geresulteerd heeft in geprotocoleerde behandelschema's voor de beste behandeling.

MEDICAL TAPING

 

Sporters zijn er vast al bekend mee, de gekleurde tape wat sierlijk over kuiten, bovenbenen en armen is gelegd. Maar waar wordt deze tape nu precies voor toegepast? Kort gezegd helpt het bij houdingscorrectie, zwellingreductie en pijnvermindering. Maar Medical Taping is enorm veelzijdig. 

 

Vraag onze fysiotherapeuten naar alle mogelijkheden van medical taping.

FYSIOTHERAPIE BIJ KAAKKLACHTEN

 

U denkt er wellicht niet meteen over na, maar bij blijvende pijnklachten na een tandartsbezoek kan de oorzaak van de pijn in het kaakgewricht liggen. Ook bij een knappend kaak gewricht of problemen met openen of sluiten van de mond is door fysiotherapie vaak veel op te lossen.

BEKKENBODEM FYSIOTHERAPIE

 

Bekkenbodemfysiotherapie klinkt nogal abstract, maar u heeft er vaker mee te maken dan u denkt. Met dit erkende specialisme kunnen problemen in de buik, de lage rug en het bekken en de bekkenbodem worden verholpen. Benieuwd naar alle mogelijkheden, u kunt altijd vrijblijvend bellen voor informatie.

STRESS MANAGEMENT
ONTSPANNINGSTHERAPIE

 

Stress op uw werk of in uw relatie zorgen vaak ook voor lichamelijke klachten. Pijn in uw nek is vaak te verklaren door een gespannen houding of ademhaling. Door ontspanningsoefeningen of ademtherapie toe te passen, bent u in staat de spanning te laten dalen en bijvoorbeeld hyperventilatieklachten te verhelpen. Dit geeft direct een aanzienlijke vermindering van uw klachten.

GEZOND OUDER WORDEN

 

Bewegen is leven. Daarom is het van belang dat u gezond ouder wordt. Daarvoor zijn kracht, lenigheid en stabiliteit nodig. Wij kunnen u helpen op verantwoorde manier, gedoseerd te werken aan een fit lichaam. Zelfs bij chronische ziektes of klachten helpen wij u langer actief te blijven en voorkomen wij bijvoorbeeld heup- of knieoperaties. Kom in beweging, om in beweging te blijven!

SPECIALISATIES

 

FysioMotiv heeft vele specialisaties in huis, hierdoor kunnen wij al uw klachten goed behandelen. Bent u opzoek naar een specifieke vorm van fysiotherapie en staat deze er niet tussen? Bel of vul hier het contactformulier in, dan bekijken we samen of voor uw klacht een passende oplossing is.