Zoeken
  • FysioMotive

Wouter nu ook Kinder Manueel Therapeut


Kinder-manuele therapie bij kinderen en zuigelingen

Huilbaby’s, kinderen met reflux, kinderen voor wie borstvoeding een probleem is, baby’s met driemaandenkoliek, voorkeurshouding, plagiocefalie - vaak is het KISS-syndroom de boosdoener.

Behandeling van een zuigeling met manuele therapie kan de aangewezen behandelmethode zijn indien er een functiestoornis in de nekwervelkolom van de zuigeling aanwezig is. De aanwezigheid van een dergelijke functiestoornis wordt vermoed, indien de zuigeling langdurig met het hoofdje naar dezelfde zijde ligt en een sterke voorkeur heeft voor het draaien naar één zijde en / of sterk overstrekt.

Ook indien een zuigeling een afwijkende of onrustige slaaphouding heeft (meerdere keren per nacht huilend wakker worden), kan een verkennend consult bij een kinder-manueeltherapeut verhelderend werken. (voor meer informatie: http://www.ewmm.net/informatie)


95 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven